Dit berichtje is al enige tijd geleden binnengekomen via de website (dat blok in de gele balk rechtsonder). Helaas was ook bij deze vraag het ingevulde e-mailadres niet juist en konden we niet per e-mail antwoorden. Omdat we toch graag op vragen willen antwoorden, doen we dat nu even hier (geanonimiseerd). Mocht je een vraag hebben en ons antwoord graag per e-mail terug willen krijgen, vul dan alsjeblieft een correct e-mailadres in? In ieder geval bedankt voor al jullie vragen!
Bericht via de website
nou ik ben K**** en ik ben echt vreselijk veel verliefd. maar wat volwassenen niet weten is dat kinderen ook verliefd kunnen zijn. nou ben ik de enige die dat denkt? oke niet alle, maar wel een paar. ik ben echt verliefd op iemand ik krijg hem niet uit mijn hoofd en ik durf hem ook niet te helpen. HELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLP!
Lieve K.,
Wat een hulpkreet… Je berichtje is al van een hele tijd geleden en ik hoop dat je inmiddels een beetje met je verliefdheid hebt kunnen dealen. Met wat geluk weet je grote liefde het nu wel en zijn jullie al samen? Als dat niet zo is, heb je misschien toch al een beetje tijd gehad om eroverheen te komen… Maar het blijft toch best wel ellendig, die verliefdheid.
Jouw eigenlijke vraag is echter, of volwassenen wel weten dat kinderen óók verliefd kunnen zijn. Geloof me, dat weten ze. Ze zijn zelf immers ook kinderen geweest, hè 😉 Én verliefd.
Meestal komt dat écht verliefde gevoel voor de eerste keer opzetten vanaf een jaar of 10-12 (begin van de pubertijd, met een hoop op hol geslagen hormonen) en ik weet wel bijna zeker, dat iedere volwassene zich zo’n heftige verliefdheid als kind kan herinneren. Ik wel, in ieder geval. Meerdere. Ik was toen 12, denk ik. Ik droomde en dacht alleen maar aan die jongen. Met 14 was het helemáál raak (andere jongen, veel ouder, was een drama). Alles draaide om diegene, niets anders was meer belangrijk. Alleen hij. Ik was er echt zowat ziek van.
Als je verliefd bent, ben je in feite ook echt een beetje ziek, wist je
dat? Het is officieel een psychische stoornis. Echt waar.
“De internationale code is F 63,9 en zoals elke ziekte, heeft de liefde ook uitgesproken symptomen. Zoals, onder andere opdringerige gedachten van een ander persoon, plotselinge veranderingen van de stemming, toegenomen gevoel van eigenwaarde, zelfmedelijden, bloeddrukdaling, slapeloosheid, hoofdpijn, allergische reacties en manische syndromen.” (kun je >> hier << lezen).
En reken maar dat volwassenen weten hoe het is om zo ‘verliefdziek’ te zijn, óók als kind 😉 Ik hoop echt heel hard dat je na alle verliefdheden vooral blij kunt zijn met liefde, lieve K. Want hevige verliefdheid kán heel rot zijn, maar de liefde zelf ook zó fijn…
Heel veel knuffels!
Lieve groetjes,
Lou
(namens het hele HoeKinderenDenken-Team)
Heb jij ook een vraag? Laat het ons weten (in het berichtenblok hiernaast). We zullen altijd ons best doen om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, desnoods anoniem.