Brusselse Wafels (8 personen)
Brusselse wafels zijn heerlijke, zoete, zachte waanzinnig lekkere wafels. Als je dit als lunch of ontbijt hebt, kan je dag niet meer stuk. En je kunt ze natuurlijk ook voor de kerst maken!
Het is niet zo héél gemakkelijk om ze te maken, maar als je deze stappen volgt, kán het niet mis gaan. Kun jij!!
Ingrediënten:
– 1 Groot ei
– 50 gram suiker (om zoete te maken. Houd je van minder zoet? Gebruik dan 30 gram suiker)
– 1 zakje vanille suiker
– 1,5 deciliter melk
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram gesmolten boter
– Olie om in te vetten
– Poedersuiker, om het eindresultaat nog lekkerder te maken
Ook nog nodig: een wafelijzer
En dan nu:
ETEN!!
Dit is de basis voor een heel fijn ontbijt of een lekkere lunch. Serveer de wafels bijvoorbeeld met wat poedersuiker. Maar beter nog: leef je uit! Kijk of er nog wat vers fruit is: bessen, kersen, bramen of aardbeien bijvoorbeeld. Lekker!! Of serveer ze met wat slagroom en wat bosvruchtensaus, da’s pas echt een koningsmaal!
Ik hoop dat ze gelukt zijn!
Stuur je een fotootje van het resultaat?
Heb jij ook een gaaf recept wat andere kinderen kunnen maken?
Mail het ons! redactie@hoekinderendenken.nl
Ze zien er heerlijk uit! En met een beetje fantasie kan ik ze bijna ruiken en proeven… hmmm…
Heerlijk als ze dan nog warm zijn ook!